Gott & Blandat

 

 

140413

Igår byggde jag om strömanslutningen på tatueringsmaskinen, istället för den vanlig clip-corden som kan glappa ibland om man har otur, så har jag nu RCA-kontakt istället, minimal risk för glapp där nu. Och min hembyggda funkar ju, istället för att köpa färdigt kit för 170-300:- så gjorde jag en egen! Bra va?! Första kontakten var en budgetvariant, den bytte jag ut mot en i särklass mycket bättre, sen är det bättre att ha kontakten rakt bakåt istället för vinklad.

 

140403

Idag blev jag av med ett bekymmer! Sålde iväg den stora svarta bilen, med totalförlust, men ändå!! Den är inte mitt problem att äga längre. Detta trots att jag i Juni 2013 lämnade in den till en bilfirma till försäljning så har dom inte gjort ett skvatt för att ens försöka sålt den, utan den stod på baksidan översnöad och gömd! Jag lessnade till slut och hämtade hem den för att sälja privat. Nu är den borta :)

131208

Nu har jag gjort klart båda spolarna och lött ihop dom, monterat dit dom på stommen och dom verkar går fint. Ska bara testa maskinen på riktigt snart! MAO på mig!

     

131204

Har testat spollindaren idag, inte bästa resultatet, men dock min första egna gjorda!. En gjord och en kvar, sen bara löda ihop dom, montera fast dom i maskinen och testa!

 

131123

Igår var till syster min och hämtade varorna som jag köpt från Painful Pleasures, totalt 81 artiklar till ett pris av 1.491:-!! 5 st 3DT grepp och dito nålar, 5 st 5DT grepp och dito nålar, 10 st 7FT grepp och dito nålar, 19 st standard färg 15ml, 10 pastell färger 15 ml, 2 st T-shirts, 2 st flaskor extra (röd & svart) av märket Radiant colors 15 ml, 1 st nyckelring, 1 st poker spelmark $25, 2 st klistermärken, 1 st genomskinlig krympslang 30 cm.

131118

Idag fick jag mina efterlängtade grepp, lite olika modeller för att ha flera att välja bland, alla är i aluminium och är då lättare än det stålgrepp jag har! Vara ett av dessa har ett överdrag i silikonmaterial, mjukt och skönt att hålla i.

 

131110

Har klurat på en ide till göra en anordning för att kunna linda egna spolar till tattoomaskinerna, tror nog att denna kommer att funka fint, bara jag får till rätt spänning i tråden så..har fixat till så att trådspänningen justeras med en mutter som ligger med en bricka och trycker på gummibussningen som sitter i navet på trådrullen!

     

131025

Nu är ljusbordet klart. Och det funkar bättre än jag trodde, perfekt att rita upp motiv med hjälp av denna!

 

131007

Håller på att bygga ett eget ljusbord, dyrt att köpa nytt. För att sysselsätta mig med någonting så gör jag ett eget! LED-lister och lite bockad plåt.

 

130807

Åipäln är besiktigad och godkänd, 2 år till nästa gång! Petat ner lite stereoprylar som baslåda, slutsteg och högtalare i hatthyllan, den blev också nygjord. Ville inte kapa sönder den som hör till, den var så pass hel och fin!

130720

Besiktningen gick fint, förutom att det blev nedslag på bromsarna fram, men det var ju väntat!! Byta bromsok och slangar fram sen boka ny tid! Igår fick Åipäln sig en ytbehandling, ska fortsätta idag med vaxning. Sen ska bromsarna luftas riktigt och rätt idag!

130707

I slutet av Juni fick en Opel Kadett -82, motorn lät lite illa och den såg trött å sliten ut i övrigt! Men efter lite jobb med motorn och massor med utbytta delar så spinner hon som en katt nu! Bytte kamaxel, lyftare, tätningar, alla packningar och slipade in ventilerna! Bromsarna runt om fick sig en översyn också! Efter en liten noggrannare koll så hittade jag rost i golvet!! Men det ska ordna till sig så det försvinner! Bilen har stått avställd sedan 2007, så det ska bli spännande och se vad dom hittar på besiktningen!

       

130303

En bild på mina samtliga maskiner, med namn och vikt på alla!

130116

Utökat min maskinpark lite! Hade strul med spolarna på Hildbrandt .22 Rimfire maskinen, en tråd hade gått av. Mailade firman så dom skickade nya spolar men dom passade inte, lite för höga och lite för smala. Mailade igen och fick till svar att för att undvika framtida problem så skickar dom en NY maskin!! Vilken annan firma skulle göra så??? Nu fick jag en Hildbrandt .223 Remington. Har även skaffat en maskin i aluminium, det var ett nöje att köra med den. Enormt lätt maskin som är lätthanterad, endast 118gr! Så nu helt plötsligt så har jag 6 st maskiner :)

     

121110

Här är min lilla maskinpark, på bilden till vänster är Linjemaskinerna och till höger är Skuggmaskinerna.

 

120906

Har skissat ihop två motiv till. En ängel och en häxa av nån typ...

 

120807

Har skissat ihop ett full-sleeve tattoomotiv, det var väldigt kul å rita ihop denna, mera spännande och se vem som vill ha denna gjord på sig!ll

120707

Nu är buren klar till 98%, ett tak så att det blir heltäckt och sedan min idé om ett utdragbart bord under buren, det var ju liksom den idén som startade hela byggprocessen :) Men den delen tar jag senare.

     

120706

Bygger en hundbur till bilen eftersom jag kan! Köpa en är ju svindyrt, så då bygger man en själv!

   

120307

Har idag fått klar tecken! Jag ska byta bil, byta bort V70:n mot en Hyundai Terracan. Högre bil, bättre för mig å min rygg, V70:n kändes som att krypa ner i en co-kart :(

 

120303

Målat lite, det var ett tag sedan. Hade gjort Mopar logon i 6mm plåt, utskuret med skärbrännare på frihand, därav lite ojämn i kanterna. Men nu fick den i alla fall färg på sig! Kan ju inte "bara" tatuera, har ju andra leksaker åsså!!

   

111028

Ja, då har man målat lite kurbits igen, lääänge sedan sist. Gick en kurs när jag var 17 år så det är ju några år sen. Men trots det så blev ju resultatet bra, jag är nöjd och hoppas mottagarna blir nöjda.

   

111008

Nu är det mera färg på hockeyhjälmarna, ska bara putsa till det sista med flames, skulls och namn. Klarlack över allt och sen ihop montering. Fick i fredags lite nya tygmärken som jag beställt från No Shame, som ska sys på jacka eller väst.

 

 

110830

Japp! Då har man skaffat en till gaddning. Blev en rad med runor som jag spånat på i 20år!! Så här tätt inpå nygjord så är jag supernöjd. Gjord av Eva på Tattoo Obsession, Leksand.

     

110818

Jag kunde bara inte låta bli att måla på cykeln!! Tog bort alla märken som talade om varifrån cykeln kom och målade dit samma motiv som på cykelhjälmen.

 

110810

Har köpt en cykel i Juni i hopp om att bygga upp förlorad kondition, det går framåt med stora steg!! Men kom på att bäst att skaffa en hjälm, har ju bara ett huvud, blåmärken och benbrott läker. En skallskada kanske inte läker så.... Och gissa vad!? Kunde inte låta bli att Airbruscha på den heller, fanns redan ett stort motiv på en döskalle på ovansidan så jag lade till lite mer i nacken och på sidorna. Personifierad cykelhjälm!!

110524

Nu har jag målat lite på huven till Micran! Hittade en fin bild, fixade till en egen mall och målade! Det verkade väl enkelt va??

110513

Igår var vi till skogs och tittade på ett oväder som kom, hundarna brydde sig ingenting, bara satt och tittade på när det åskade och blixtrade. Vi klarade oss ifrån regnet, men jag fick tyvärr inget kort på en blixt, hur jag än försökte så hann jag inte med...

   

 

110507

Har haft en kalasfin dag med farsguben + familj. Vi fiskade, grillade, rodde lite spinnare, o.s.v. Gizmo, Ackja och Fancy (dotter till Ackja) lekte ihop, bytte boll, simmade och fick tokspel ihop!! Ackja tog försiktiga steg ut på en eka, lite fundersam på som ska ske. Senare när Gizmo åkte hem så blev tempot lugnare, hundarna blev väl trötta efter 6 tim bus?! Vi fick ingen fisk dock!!! Tur det finns korv!!!

   
Spanar ut över Älven                        ..lite blött är det ju...                        Skönt att simma!

   
Hmm..undrar om jag törs...                -mamma, det är min boll!                    -vill ha min boll!!

110425

Eftersom Ackja har ont i ryggen och går på smärtstillande så blir det ingen tävling. Hade tänkt att hon skulle göra tävlingsdebut i Maj, vid en ålder av 8 år!!! Hade blivit kul, men nu tränar vi på nästan som vanligt, avstår vissa moment. Men hon är fantastisk ändå!!

110419

Besöket hos veterinären bekräftade mina misstankar, ryggproblem! :( röntgen visade lindrig L7S1 med pålagringar, så nu går hon på värkpiller. Men så länge hon har glimten i ögat och livsglädje och vill vara med så får hon vara kvar hos oss! Vill inte att hon ska lida i onödan! Jag, om någon vet  hur ont sånt kan göra!

 

110418

Min kära hund var lite trött igår morse vid frukosten. Det har börjat märkas att hon blir trött och får ont i ryggen efter en tur i skogen, eller ett träningspass på klubben. Verkligen tråkigt men ska till vet. i morgon och få detta kollat vad det kan vara. Ryggproblemet L7S1 finns ju i leden samt att en av hennes avkommor har medfött ryggproblem så......bara att hoppas på det bästa! Har nu på kvällen övat mera med Airbrushen, använt flera färger samt målat på svart underlag. Det var väldigt kul att använda andra färger än bara svart, hur kul som allra helst ju!!

   

 

110321

Nu är dörrspegeln på plats. Trevligt med en hel sidospegel igen. Så här kass såg den gamla ut.

     

110319

Nu är den nya sidospegeln klar för montering, när nu det blir. Halkade till igår i snön och sträckte vä. lårmuskel, hade redan ont i vä. sida efter OP, men alltid ska de va nåt!!

 

110317

Nu har jag beställt och fått den vänstra ytterspegeln till V70:n, den har haft ett par träffar med olika föremål och behöver bytas ut! Fast kåpan till denna är svart men det finns ju färg att köpa så.... det ska fixas till i helgen så blir det kul att titta bakåt :) som det är nu så finns det en liten glugg på 4 X 4 cm i nedre hörnet å se i... Nu är den nya slipad och maskerad i väntan på färg.

 

110210

Och snön den vräker ner fortfarande, har snöat nu konstant i 33 tim.. Men det kan bli fina kort :) Kan ju se lite udda ut med snötäckta fordon, men det kan ju ses som vackert det med.

110206

Igår blev "The Ram" tvättad, det behövdes verkligen efter att kört på saltsänkta slaskvägar och inte tvättat bilen sedan December. Trevligt att se den blank och fin igen! Blir inte så mycket åka på ett tag snart, ska in i början av Mars och bli omopererad i ryggen :( Så då blir "The Ram" stilla stående ett bra tag.

 

101226

Har idag fått bekräftat att det är termostaten som är boven i värmedramat. När motor nått normal arbetstemp så är alla slangar utom den nedre kylarslangen varm!! den är knappt fisljummen :) Kollade det istället för att ge mig in på att byta framfjädrarna, började men måste skaffa nya stötdämpare för att kunna slutföra bytet. Den lilla delen högst upp på dämparen gick av när jag börjat lossa på muttern, så det blir att ta till vinkelslipen. Framfjädrarna måste bytas, har ju nästan ingen fjädringsmån alls, framdelen av bilen står ju på genomslagsgummit!! Det var lika bak, bilen är ju sänkt FÖR MYCKET!! vill ha lite fjädring kvar istället för ett fordon med stötig gång, som det är nu!

 
Gummit vilar på länkarmen, fram        Bakfjädern utbytt, mycket fjädringsmån

101215

YES! F-kassan anser mig vara sjuk nog för att få ersättning, får retroaktivt . 100% sjukskriven igen då :( Men då kan jag behålla bilen ett tag till då! Bakre fjädringen bytt till original, blev mycket bättre och mjukare gång. 12 cm högre blev bilen, måste snart bygga en trappstege :))

101129

Jahapp!!!! Då är det inte kul längre då, fick inte ha denna bil länge. Nu måste den säljas pga. av F-kassan nekar ersättning, men jag ska inte gem upp, ska överklaga!! Men det är då väl typiskt att när jag äntligen hittar ett fordon jag kan sitta och köra utan att få nämnvärt ont i ryggen, V70:n kan jag ju nästan inte komma i. Och senare så kan det bli en till OP, därför är jag bara produktiv till 50%, klarar ej mer fast jag VILL, det är en del av läkningen som inte gått bra, bentransplantatet dom gjorde med delar från ryggkotorna, som blandades med gips och fästes framtill på kotorna skulle ha läkt ihop och stabiliserat det hela, men icke då. Då står man nu i väntelista på garanti jobb....

101111

Jahapp! Då har man gjort säsongens första tur i diket!!! Det var många sedan det hände mig. Skulle ut i skogen med vovvarna igår och körde i ca: 35-40 km/h, i en svag högerkurva så märktes det att det gick för fort, försökte svänga men icke då, la i neutralen så bakhjulen slutar driva, det hjälpte inte heller?! bara till att hålla sig och vänta då, studsade hit å dit, hundarna for i golvet och in i ryggdelen av framstolarna, snön yrde runt men plötsligt så var vi uppe på vägen igen, la in en växel och körde vidare. Stannade längre fram för att släppa ut vovvarna samt kolla in eventuella skador! Hittade inga alls!!! Hade detta hänt med V70:n så hade nog hela fronten varit skrot nu! Bra med en hög bil ibland, skulle kanske monterat dit original fjädrarna kanske, utifall att!

   

 

101108

Lägger in en bild på Godiz. Han ligger så skönt i bokhyllan, på min skinnväst!

101101

Rotade lite i mina lådor igår och hittade ett emblem från en av alla Dodge Ram B250 man skrotat under åren, det är ett Dodge emblem som jag tänkte montera i grillen på min nuvarande Dodge, tror det blir snyggt!

 

101027

Nu är bågen på plats och extraljusen monterade, ska bara justeras in. Det gör jag när det blitt mörkt!

 

101026

Nu är alla fästen på plats och målningen börjat, ska kanske måla den 3-4ggr för att få ett lager som tål lite.

 

101023

Arbetet med frontbågen har börjat, ska bara fixa till sista böjen, sen dit med 2 fästen till så att den sitter stadigt samt 3 fästen för extraljusen, sen så....är det klart för montering på plats!

 

101011

Coroneten såld och en ny Dodge inhandlad! Det blev en Ram 1500 årgång 2002. Denna bil är ju störst på parkering, igen!!

101001

Har idag kommit fram till ett svårt beslut! Måste göra mig av med Dodgen :( min fysiska hälsa sätter stopp för fortsatt samarbete med den. Jag vet vad som behövs göras, men har inte hälsan och orken att göra nåt. Det blir nog bäst så här, spelar ingen roll om så hela världen tjatat på mig så måste jag komma på det själv, och det är inte kul att behålla bilen för att se den var dag och veta vad som behövs göras för att sen inse att jag inte kan göra det. Säljas eller bytas mot nåt annat, typ en högre bil som är lättare att kliva i och ur, typ, Van eller Pickup. Och då naturligtvis en MoPar!!!

100925

Nu har jag påbörjat en ny hobby!!! Stickning!!, ja jag vet, MEN det är med en Maskin så de så!! Ska bli kul när jag klurat ut hur det funkar, var och köpte massa billigt garn idag.

   

Nu syns det hur fint logon lyser!!

 

100819

Nu är Dodge loggan klar, målad blå men inte med dom lysdioderna som var tänkt, dom gav upp så jag fick leta efter en ny på bilskroten. Hittade en och pillade dit den, så nu är det inkopplat och klart!!! Fast inte inkopplad på bromljusen, kom ju på att broms/blinkersljus är ju samma lampa!

     

100810

Håller på och pillar på en ny lysande logga till hatthyllan i Dodgen. Med lite tålamod så blir det bra, här är lite exempel bilder under tillverkningen. Ska vinkla upp den lite mer än den förra jag hade där. Tanken är väl att koppla in denna skylt på bromsljusen, så det lyser endast vid bromsning.

   

100807

Då har man varit till Orsa Drag Fest 3-5/8-10 och deltagit i en orgie av mullrande V8:or och Dragracing. Tisdagen bjöd på fint väder och trevliga stunder på stripen, min bästa tid på 201 meter blev 9.09sek med en sluthastighet av 130.12 km/h. En Burnout tävling på kvällen var ett glatt moment!! och det råkade jag vinna helt oväntat faktiskt! 201 meters burnout med 4000 rpm!!! Men Onsdagen regnade i stort sätt bort, det blev några torrkörnings vändor och precis när banan blivit körbar igen hann dom med att köra några repor innan det regnade igen. Torsdagen blev ju kalasväder, körde flera repor men inte lika bra som i Tisdags, däcken var lite för slitna och dom andra däcken för  hala. Men jag är helnöjd med dessa tre dagar i husvagn på Tallheds Flygplats nådens år 2010!!

   
    En kul bild på ett gäng huvar
    Uppliningen och depån
  Många fina bilar i depån och utanför

http://www.youtube.com/watch?v=ntJfvE5Qsq8  filmklipp på burnouten!!

 

100722

En kul bild på Ackja, var till klubben och tränade lite med hundarna. Ackja hade så roligt med bollen, som hon hämtade och fick en ny boll direkt. Syns riktigt att hon har trevligt. Hon är en helt annan hund nu än tidigare.

100606

Tog en kvälls runda i skogen med hundarna, ojojoj vad dom röjde runt! Sen fick dom anstränga sig lite, kastade ut en näve små små bitar med Frolic, oj vad dom fick kämpa med nos och hjärna!

           
Panter, Staffan & Ackja                 Här jobbas det för fullt!

100605

Under Maj månad 2010 gjorde jag nåt ovanligt!! Jag renoverade en TH700R4 låda (GM) Fick höra av kreti å pleti att - Nä fy f.. det är svårt, kommer inte klara det, jaja du fixade en TF727 men  en TH700 är mycket svårare, det går aldrig, lämna till en som kan eller köp en renoverad!!! men vad i h.....e tänkte jag!!! har ju donat en TF727, så en GM-låda ska jag väl fixa. Sagt å gjort, plockade ner lådan och beställde ett Master kit, innehållande allt man behöver, letade på nätet efter en rep.bok och hittade en printade ut den å gick ner till garaget :)  Det var lite annorlunda mot TF727 men, men, vanligt sunt bondförnuft har aldrig skadat. Tar man bara det lugnt å fint så blir det bra tills slut. Så nu kan jag meka GM åsså, (som om de skulle va nån merit för en MOPARIST) Nåja, nu sitter lådan på plats under Chevan å den funkar kalasbra!! Så en stor Knäpp på  näsan åt alla ni som INTE trodde att jag skulle fixa det!!!!

   

Ni som vet hur det SKA se ut i lamellerna, titta på det här. Treans paket, Tvärslut!!

100422

Bilder på mina djur!!

  
     Vit Herdehund - Ackja                        Maine Coon - Godiz

100413

Nu är bilen hemma igen på parkeringen, och som synes så är den ju störst!!! Det är som det ska :)

100412

I morgon ska det ske!!! Ska hämta bilen från sitt vinter ide, var förbi idag och pratade med killarna där så, ska dit i morgon och hjälpa så gott jag kan för att hämta bilen, ska bli kul och skönt nu när solen börjar värma så blir man ju lite lätt sugen på en V8 tur :)

 

 

100219

Känns som om läkningsprocessen gått bakåt nu den sista tiden. Senaste 14 dagarna så har jag kunnat gå 30-40 meter innan det känns som om en stor mutter låser bäckenet, precis där dom nedersta skruvparen i ställningen sitter. Vi får väl se vad som hänt när jag ska ner till RKS på återbesök. Hoppas verkligen bara att det läkt som det ska och att liknande smärtor är "vanliga" under läkningen. Jag har ju faktiskt lyssnat på min kropps signaler till att vila, men kanske inte i den utsträckningen som jag borde!! Så nu får jag lida!! om det är bra eller inte får tiden utvisa.

091209

Som läget är nu så blir det inget alls med nånting. Har varit och fått ryggen opererad på RKS i Strängnäs, och den blev ett större ingrepp än planerat , lite jobbigt var det med all denna värk efteråt. Men nu så kanske jag slipper all värk, bara det läker klart. 8 dar har nu gått efter OP och det känns redan som att det går åt rätt håll. Så nu siktar jag framåt och till Våren när det blir dax att ta ut Den Store Blå:)

Lägger in 2 bilder på min rygg, så ni får en liten susning om hur det ser ut, med lite Titanskruvar å annat i ryggen.

 

091027

Som läget är nu så kanske jag måste byta bort V70:n mot något högre fordon. Mina ryggproblem gör att jag inte längre kan krypa ihop så mycket som det krävs för att komma in i V70:n, så jag ska iväg å kolla om det finns någon bil som är lättare att komma in i, typ SUV eller liknande. Kikat lite löst på begagnade Hyundai, Kia, Mitsubishi och XC90, men som vanligt så är det ju plånboken som styr. Om det blir bilbyte så måste jag montera bort X-ljusen med tillbehör + hundgrindarna och gallret, får dom skickar jag inte med.

090927

Lägger in en bild på vardags bilen, Volvo V70-00, 2.4T, kul bil å köra:), varit ute i helgen å lekt av mig lite med den Stora Blå, för på Onsdag kväll ska den in till sitt ide. Sen är det bara att längta till nästa vår. Förhoppningsvis så kan jag byta kamaxel under vintern så att det blir gjort, för den ska ju köras in.

090916

Då har det hänt en hel del nu då, man har flyttat till en annan ort och blev utan vintergarage till Dodgen, men ihärdigt letande gav resultat till slut. Fick ett samtal om erbjudande på plats för uppställning, och det tog jag, för jag vill ju inte ha bilen stående ute i vinter. Men tyvärr så finns det ingen möjlighet att skruva under tiden det finns "lappmögel" ute, så får nog ta den delen senare. ställer undan Dodgen i månadsskiftet för sin långa dvala inför kommande säsong med turneer hit å dit.

090807

Jajamen! Då har man varit till Mopars At The Strip igen, och åter så var det en kalastrevlig dag. Bilen gick bra, däcken greppade fint i den inte för varma banan. Men jag ska köra fortare nästa år, jag vet att det finns mer att hämta under huven, gäller bara att locka fram dom.

   

090608

Jag har gett Dodgen en ansiktslyftning, målat hela grillen och lykt sargerna. Den blev och se mycket grymmare ut än tidigare!! Lägger även in en bild på en riktigt "manlig motor", som en Hansen-Racing Åf i stan äger. Den vill ju jag ha i min bil :))

 

090607

Var förbi stället jag brände däck på och fotade i morse efter jobbet. Tog även foto på däcken, det försvann ca:6-7mm under leken :)

   

090531

Nu har jag gjort 2 rejäla burnouter!! Vad det är barnsligt kul att leka på detta viset!! Tack till LG som filmade. Han hade nog lika barnsligt kul som jag :))

http://www.youtube.com/watch?v=8nLxTlvlDbE

http://www.youtube.com/watch?v=2kee44xf7Ws

 

090524

Var på Street Race i stan igår, kanon fin dag, massa fina bilar, och många bilar som gick utav bara den. Min var lite seg i starten och växlade på tok för tidigt upp, samt att däcken inte höll måttet, var för hårda/hala!! hjulsläpp i starten är inte kul. Sista loppet så växlade jag manuellt, och då gick det bättre, dra så mycket som möjligt på ettan och sen i med tvåan, sen var man i mål. Banan var ju på tok för kort!! endast 160m?! men, men, nu ska ja jaga andra däck med bättre fäste. Det finns ju alltid nån som kan köra fortare än mig, men det gör inget, för jag tycker det är kul ändå!!

http://www.youtube.com/watch?v=QxhUnnKZscE

http://www.youtube.com/watch?v=L2EDcJa2igo

http://www.youtube.com/watch?v=2DnAIigr0XY


090321

Lite bilder på en snygg hund!! 2:a bilden syns det riktigt att till och med solen gillar honom!! Det ju "strålande" vackert.

 

090223

Snön bara vräker ner ännu, verkar inte ta slut nån gång, och kallt är det, jobbigt att skotta med min kassa rygg, försöker lite men får för ont för att slutföra skottningen, jobba går ju sådär med ryggen, men starka "Triangel piller" och korsett så går det lite lättare, men, men ,vi går ju mot ljusare tider, Februari snart slut och snart så är det April, då ska bilen ut (äntligen) och så ska det premiär grillas ute! oavsett väder så ska det göras.

081129

Nu har jag fått tag på en lokal, men bara för uppställning av bilen. Blir inge meka av nu i vinter så jag får ta det till våren. Går nog rätt så snabbt att fixa rutramarna under nån helg, så det får bli så.

080901

Jaha, då är man utan garage nu då!?, Och jag som har lite svetsning på bilen kvar, måste laga rutramarna både fram & bak. Söker nu med ljus och lykta efter en ny lokal att vara i under vintern. I värsta fall måste jag bygga mig en ställning med presenning över så får väl bilen stå där i vinter (stackarn)

080801

Jahaja! Då har man varit upp till M.A.T.S i Orsa igen. Bilen gick mycket bättre än förra året, hade fått tag på andra däck som är bredare än dom förra, men tror nog dom däcken är lite hårda och gamla (gratis är inte alltid bäst), för om jag värmde upp däcken innan start så fick jag ca: 45 meter hjulspinn i början och det är EJ kul, man tappar ju massa hundradelar (10.029sek)!!  Sen körde jag några repor utan att förvärma, då gick det bättre (9.575sek). Åter igen var det en kalasfin dag med sol å värme.

    

http://www.youtube.com/watch?v=BdQO6zLiI0A

http://www.youtube.com/watch?v=u6UbqpxoHII

 

 

18 Maj 2008

Så här ska det väl inte så ut i Maj.

    

 


080217

Nu är Dodge loggan monterad i hatthyllan och den funkar och lyser fint i bakrutan. Jag var i väg med förgasaren till en som är duktig på såna för en genomgång av fuggen, och det visade sig att det är en gammal original High Performance förgasare!! Det var en del knasigheter i den, som dubbla packningar vid den pluggade tillskottsventilen samt att axpumparna stod lite fel, så nu blir det spännande när det är dags för uppstart.

 

 

 


080102

Har gjort en liten kul grej att ha i hatthyllan! Dodge loggan med lyse!! Det är ju förvisso loggan till Dodge Ram, men dock ändå, tror det kommer bli snyggt med den lysande i hatthyllan i min Coronet. Allt är hemgjort, men inte klart ännu, ska finputsa lite smådetaljer bara.

   

 


 

Nu har jag varit på mitt första Street race med egen bil, det var i Orsa på Mopars At The Strip 1/8-07.

     

Det var massor med fina bilar och mycket trevligt Mopar folk.

 


 

Klubben i stan hade Cruising på Onsdagen och på Torsdagen (Juli -04) var det nedfart till Stora Stöten (Falu Gruva)
Det var en mäktig upplevelse, smala krokiga vägar 95 meter ner!!

      


Plymouth Fury III & Plymouth Satellite 1969

  

©Jonny